Groene vingers: je hebt ze of je hebt ze niet

Tja, ik heb ze dus duidelijk niet. Maar ik heb gemerkt dat ik wel echt behoefte heb aan meer groen in huis. Helaas heb ik inmiddels al aardig wat groene moorden op mijn geweten. Dus ik ben even het internet op gedoken en heb wat tips op een rijtje gezet voor jou (en mezelf) om voortaan wat beter voor de groentjes te zorgen.

Op Instagram kom ik zo veel leuke feeds tegen die rijk gevuld zijn aan prachtige planten. Dat wil ik ook! ย Dus ben ik steeds meer groen aan het verzamelen in huis. Maar als ik denk dat ik heel goed voor mijn planten aan het zorgen ben, gaan ze ineens uitvallen, beschimmelen of sterven ze gewoon langzaam af. Zo frustrerend! Dus voor iedereen die net zulke groene vingers heeft als ik, ben ik even het internet opgedoken en heb ik wat tips opgezocht. Komen ze:

  1. Standplaats van je plant: de juiste plek voor je plant is niet direct in het zonlicht, maar ook niet in het donker. De meeste planten groeien het best met de juiste balans in licht.
  2. Water geven: dit vind ik dus altijd zo lastig! Iedere plant is anders en je geeft ze heel makkelijk al te veel water. Ik kreeg laatst de tip om even je vinger in de aarde te stoppen, want het kan zijn dat de bovenlaag van de aarde er droog uitziet maar dat de aarde daaronder nog nat is. Op internet zeggen ze dat je even aan de bladeren van je plant moet voelen (gelukkig heeft een cactus geen bladeren). Als die droog aanvoelt, moet je plant water. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de vinger-in-de-aarde tip beter vind.
  3. Je planten afstoffen: klinkt heel raar, maar ook wel weer logisch eigenlijk. Je planten moeten schoon blijven. Buiten spoelt de regen ze schoon en binnen haal je dus af en toe even je stoffer erlangs. Duidelijk.
  4. Plantenvoeding: planten hebben soms even een extra vitamineboost nodig. Eens in de zoveel tijd wat plantenvoeding geven kan dus geen kwaad. Het verschilt wel per plant hoeveel en hoe vaak je dit kunt geven, dus google even je plant en zoek dit uit. Brengt me bij de volgende tip:
  5. Onthoud hoe je planten heten: want veel planten hebben een mega vreemde naam die ik dan na een dag alweer vergeten ben. Hoe moet je dan weten wat hij nodig heeft? Niet dus, en dan verzuip je (ik) ze.
  6. De plantenpot: blijkbaar vinden sommige planten het niet leuk als je ze overpot. Dus je geen reden hebt om ze over te potten, kun je ze gewoon lekker met plastic pot en al (die er dus al omheen zit als je hem koopt) in een mooie pot hijsen.

Dit waren 6 tips die ik handig vond om te delen. En ik ga nog meer mijn best doen om mijn planten in leven te houden. Maar ik ben ook heel benieuwd naar jouw tips. Dus ervaren #urbanjungle-Instagrammer meld je! En reageer even onder deze post of zoek me even op via Instagram.

Liefs,

Lynn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.