Simpele DIY: Mat zwarte trapleuning

Zo in eens verzin ik het weer. Terwijl ik onze trap afloop. Mijn hand glijd over de trapleuning en ik kijk er naar. Het verweerde zilveren verf en een donkerbruine houtkleur zijn het eerste wat mij opvalt. Al een poosje irriteer ik mij er aan. Het ziet er niet uit.

Daar ga ik dan op de fiets even snel naar de action. Gewapend met een potje schoolbordverf en een kwast fiets ik snel weer terug naar huis. De keuze voor schoolbordvef maak ik omdat, deze diep zwart is van kleur en erg mat. Thuis pak ik de ammoniak en een vaatdoek en gebruik dit om de leuningen te ontvetten. De trap was al netjes (op de kleur de na) dus schuren is in dit geval niet nodig. Gelukkig want, ik heb echt een hekel aan schuren!

De leuningen laat ik even opdrogen na het afnemen. Dus tijd om de leuning los te schroeven. Tip! Schroef alleen het stukje los waar je op dat moment moet schilderen dan hoef je niet de trapleuning eraf te halen. πŸ˜‰ Ik schilder het eerste stuk zwart en schroef de steun gelijk weer vast. Zo ga ik verder tot ik alles in de verf heb staan.

Van een afstand kijk ik even naar mijn vers geleverde werk. Er klopt iets niet! Het zilver van de steunen steekt ontzettend af en ik vind het (nog) niet af. Dus daar ga ik weer met mijn potje verf, kwast en dit keer ook met een stukje karton naar boven. De steun schroef ik los en draai deze los op de muur. Kartonnetje erachter en de steunen maak ik ook zwart. Als ik nu het weer van een afstand bekijk ben ik tevreden.

En wat ik stieke het allerleukste vind is dat voor nog geen €5,- een hele gave mat zwarte trapleuning heb die de mijn hal gelijk opfrist!

Liefs,

Michelle

8 gedachten over “Simpele DIY: Mat zwarte trapleuning

   1. Hoi Michelle,

    Dankjewel voor je bericht.
    Ik vroeg me inderdaad of hoe het zou zijn met krassen (van ringen enz) omdat schoolbordverf daar denk ik snel van beschadigd, maar jij zegt het valt mee dus?

    Like

  1. Hoi!

   Wij zijn druk bezig met ideeen opdoen om onze leuningen en houders zwart te verven. Ik vroeg me af of je nog steeds tevreden bent met de wijze waarop je het gedaan hebt?! Dit klinkt namelijk als een super oplossing! Mogelijk dat we daarna nog een matte blanke lak erover kunnen doen?

   Like

   1. Hoi Kaylee, bij mij werd na verloop van tijd wel minder en dan vooral de trapleuning. Wat ik deed was dan even bijwerken. Maar ik denk dat blanke lak er over ook een hele goede oplossing zou kunnen zijn!

    Groetjes, Michelle

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.