Slaapkamer winterklaar met warme kleuren

Toen we verhuisd waren en ik begon met het delen van foto’s op Instagram was ons huis grijs, met hier en daar grijs en af en toe nog wat grijs. In de tussentijd is er heel veel veranderd en ik ben steeds meer van kleur gaan houden. Onlangs verfde ik een muur in de woonkamer donkergroen en nu heb ik een gewaagde kleurencombinatie in onze slaapkamer gebruikt.

Dicht bij de natuur

Ik heb het een en ander uitgeprobeerd. Een felle kleur als okergeel heeft het niet lang vol gehouden. Maar ik merkte dat ik wél langer kon blijven kijken naar kleuren die minder heftig waren en dichter bij de natuur liggen. De eerste donkergrijze muur is ingeruild voor dinsdag van Histor. Een terracotta achtige kleur die iets meer naar het roze neigt. Na het verven was ik nog niet helemaal tevreden, er miste iets. Dus ik heb de overgebleven verf gemengd met een klein beetje witsel zodat het wat lichter werd en aangebracht met een natte spons, waardoor er een soort beton effect ontstond.

Voor:

Na:

De andere muur in de slaapkamer was nog wel donkergrijs. Sven vond dat geen mooie combinatie. Mooi excuus om weer te gaan verven dus. Op de vtwonen & designbeurs zag ik een mooie kleurencombinatie op de stand van Swiss Sense. Het was een soortgelijke kleur als hierboven gecombineerd met een wat donkerdere. Heel gewaagd maar het sprak me erg aan. Ik besloot de uitdaging aan te gaan en liet verf in de kleur pandora (histor) mengen.

Vloeken

Het eindresultaat is wat ik voorheen vloeken zou noemen. Maar het heeft iets, vind ik. Een warme uitstraling. Er hangt meteen een heel fijn sfeertje in de slaapkamer, ten opzichte van de kille grijze kamer die het eerst was.

Het is nog niet helemaal klaar, maar de verandering in kleuren maakt al zo’n groot verschil. Een gewaagde kleurencombinatie, maar ik houd er wel van om het een tikje anders te doen. Hij is in ieder geval klaar voor de winter!

Wat vind jij van gewaagde kleurencombinaties? Zou jij zoiets kiezen?

Een gedachte over “Slaapkamer winterklaar met warme kleuren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.