Het winterhuis van Michelle

Elk jaar als de herfst weer begint maken wij het rustig aan het huis klaar voor de donkere dagen in winter. Het begint hier met het naar beneden halen en aanschaffen van nieuwe woonaccessoires. Waar ik vorig jaar nog ging voor groen heb ik nu de behoefte aan licht en rust.


In een winterhuis is voor mij het gebruik van schapenvachten een snelle manier om een warm en knus gevoel te creëren. Hierbij raad ik je aan om een vacht van een mooie kwaliteit te kopen. Geloof mij je hebt hier uiteindelijk echt langer plezier van want, deze blijft meerdere jaren mooi wat het uiteindelijk weer voordeliger maakt! 😉

De twee ingelijste posters boven onze bank moesten ook plaats maken voor iets nieuws. Dit is niet perse een keuze voor de winter. De posters hingen er al even en soms ben je toe aan iets anders. Buiten het feit dat wij de nieuwe grotere poster wat verfrissender vinden geeft het rust doordat het maar één item is in plaats van de twee donkere lijsten.

PSX_20181124_105416

Zoals je op de foto’s hierboven kunt zien ligt het vloerkleed ook weer op zijn plek. Niet alleen ter decoratie. Wij wonen in een oud huis en hier door is de vloer erg koud in de winter. Een kleed maakt het dan echt een stuk prettiger aan de voetjes. Ook de kinderen zitten hier graag op de grond met tv kijken e.d. dus een fijne oplossing voor ons allemaal.
Naast vachten en vloerkleden ben ik gek op breisels. Voor mij hoort het echt bij de winter omdat, het mij doet denken aan de dikke truien die wij droegen op wintersportvakantie. Daarnaast vind ik het mooi en een echte sfeermaker.
Dit jaar ben ik ook zelf in de weer geweest en heb ik zelf een deken kunnen breien. En ja, ik geef eerlijk toe dat ik lichtelijk onderschat heb. Wat een werk dat was. Al heb ik echt wel een beetje extra plezier van mijn eigen kleed.
IMG_20181125_125607_736
Het donkergrijze plaid heb ik dus zelf gemaakt.
En wat zou een winterhuis zijn zonder kaarsen. En verschillende punten met verlichting. Hier moest het bakkersrek van de muur om plaats te maken voor deze toffe lamp in stervorm. En natuurlijk zorgt kaarslicht altijd voor een fijn sfeertje .
Voor op de slaapkamer wilde ik graag dezelfde stijl doorzetten als beneden. Het geeft namelijk veel meer rust als de stijl in huis zo veel mogelijk hetzelfde is.

Zo blijf ik altijd graag in de weer in huis. Heb jij hier ook last van?

Liefs,

20190125_114315_0001[4963]

IMG_20181115_212254_843.jpg
En nee, ik heb niet nog een kleed gemaakt dit is gewoon even die van beneden. Maakte de foto net een beetje meer af.. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.