DIY: De lambrisering

Een lambrisering verven. Het lijkt zo ingewikkeld. Het enige wat je qua uitleg nodig hebt deze is deze blog. Stap voor stap leg ik je uit hoe je het op een juiste manier helemaal zelf kunt doen. Voor deze blog ging ik aan de gang bij Kim zij wilde namelijk graag een licht grijze lambrisering. De foto’s van de donkergrijze lambrisering zijn bij mijzelf thuis.

Wat heb je nodig?

 • Twee verschillende kleuren (muur)verf.
 • Verfkwasten
 • Verfrollers
 • Verfbakjes
 • Goede schilderstape!
 • Laser waterpas.
 • Trap
 • Evt. iets om de vloer af te dekken.
 • Schroevendraaier voor het verwijderen van plaatjes van stopcontacten e.d.
 • Geduld!

Voordat we beginnen ga ik er vanuit dat je al eens een muur geschilderd hebt. En je dus al wat ervaring met verven hebt.

Stap 1:

Begin met het schilderen van de bovenste helft van de muur. In de foto’s die ik je laat zien is de bovenkant wit. Natuurlijk kun je zelf andere kleuren kiezen. Schilder met deze verf iets verder dan de helft van de muur. Belangrijk is dat je nu de verf de tijd geeft om goed te drogen.

Stap 2:

Bepaal met de laser waterpas de gewenste hoogte van de lambrisering op de muur. Laatst las ik ergens dat 120cm een standaard maat zou zijn. Persoonlijk geloof ik daar niet in en doe ik dit soort dingen op gevoel.

Stap 3:

Plak nu de lijn op de muur van de laser af. Doe dit met geduld en gebruik รฉรฉn lang stuk tape. Dit zorgt er voor dat je geen haperingen krijgt in de lijn.

Stap 4:

Ga met de kleur verf die je al eerder hebt gebruikt langs en een stukje over het schilderstape. Op deze manier voorkom je dat er straks doorlopers zijn met het weghalen van de tape. Alles wat er toch door loopt zie je niet doordat het dezelfde kleur is.

Stap 5:

Persoonlijk vind ik het vanaf deze stap echt leuk worden. Je mag namelijk als de verf op de schilderstape droog is ook de onderkant gaan schilderen. En je kunt al snel een klein beetje van het eindresultaat zien!

Stap 6:

Als je klaar bent met schilderen kun je als de verf aan het opdrogen is langzaam aan de tape eraf halen. Denk je dat je een tweede laag moet doen? Laat dan de verf eerst goed drogen en verwijder de tape na deze laag. Trek de tape in de richting eraf dat je hebt gewerkt en doe dit rustig.

Als het goed is en je de hier bovenstaande stappen hebt gevolgd. Heb je nu een super strakke lambrisering!

Bedankt dat ik bij jou een lambrisering mocht maken Kim! Dankzij jou komt deze blog tot stand.

Liefs,

20190125_114315_0001[4963]

Deze foto is gemaakt door Kim van http://www.makawoo.nl

3 gedachten over “DIY: De lambrisering

 1. Hoi! Wat super leuk gedaan. Ik ga dit de komende week in de slaapkamer doen. Nu zie ik op jouw foto een mooi houten tafeltje naast de bank staan. Mag ik vragen waar die van is?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.