Mijn tips voor een mooie Instagram feed

Ik krijg weleens de vraag hoe ik mijn foto’s bewerk en hoe ik mijn feed in verhouding houd op Instagram. Ik ben geen pro en doe alles op gevoel, maar wil mijn maniertjes graag met je delen. Ik houd van simpel en snel en heb geen zin om uren uit te trekken voor het klaarzetten van mijn foto’s. Met mijn engelengeduld (not) neemt dat echt de pret weg. Ik vertel je hoe ik daar mijn weg in heb gevonden met handige apps en hoop dat jij er ook iets aan hebt.

Hoe ik mijn foto’s maak

Mijn foto’s schiet ik altijd met mijn iPhone 8+. Ik heb een spiegelreflexcamera liggen, maar vind dat echt teveel gedoe. Mijn telefoon maakt super mooie foto’s en ik zie zelf het verschil eigenlijk niet zo. Daarnaast kan ik de foto’s heel snel Airdroppen naar mijn Macbook als ik ze nodig heb voor een blog bijvoorbeeld.

Als ik foto’s maak, zorg ik dat ik meerdere foto’s heb van hetzelfde beeld (snap je ‘m?) zodat ik de mooiste kan selecteren. Tussendoor kijk ik ook even of het allemaal klopt. Meestal ligt er namelijk nog iets in beeld dat er niet hoort en kan ik dat snel nog opnieuw doen.

Tip: ik gebruik ook vaak een statief om foto’s mee te maken. Ze zeggen dat je daarmee veel scherpere foto’s maakt omdat je een langere sluitertijd hebt. Ik vind het ook handig omdat je zelf niet stil hoeft blijven te staan, ben ik niet goed in. Nu heb ik een heel goedkoop statief van AliExpress, maar omdat dit goed bevalt ben ik van plan een betere aan te schaffen.

Foto’s selecteren en bewerken

De mooiste foto’s selecteer ik en drop ik in VSCO. Ik wilde heel graag zo’n mooi filter dat op iedere foto goed paste, maar kwam zelf maar niet tot een goede preset. Toen heb ik het anders aangepakt. Op Pinterest ben ik gaan zoeken naar VSCO filters. Deze omschrijven hoe je het filter in kunt stellen. Die ben ik allemaal gaan uittesten op een paar van mijn eigen foto’s en toen ik eindelijk de juiste had gevonden heb ik hem nog een beetje aangepast. Zo krijg je wat meer feeling met wat een filter doet op je foto’s.

Klik op de foto om naar het overzicht te gaan
Het handige aan VSCO is dat je je filter op iedere foto kunt kopiëren en plakken. Zo hoef je het niet steeds opnieuw in te stellen en ben je snel klaar met bewerken. Ik kijk wel altijd nog even of het licht, contrast en de temperatuur klopt op de foto’s. Soms maak je een foto uit een andere hoek en dat verandert ook de temperatuur/kleur een beetje.

Het overzicht van mijn VSCO studio
Hier zie je hoe je een filter kunt kopiëren. Plakken werkt op dezelfde manier.

Je feed inplannen

Als ik de mooiste foto’s heb uitgekozen en opgeslagen, ga ik de indeling van mijn feed ermee bepalen. Dat doe ik in de app Preview. Je koppelt je Instagram en kunt alle foto’s eraan toevoegen (zonder ze daadwerkelijk te plaatsen) om te kijken hoe het eruit ziet in je feed. Je kunt dan ook schuiven tot je het een mooi geheel vindt. Bij mij ziet dat er zo uit:

Het Instagram logo geeft aan dat deze foto’s al op je feed staan. Hier kun je dus niet meer mee schuiven.

Foto’s plaatsen

Mijn foto’s plan ik niet in voor publicatie, omdat ik dit voor de lol doe. Op mijn werk doe ik dat wel met de app Planoly.

Als ik een foto plaats kies ik er bijpassende hashtags bij met de app Tag O’ Matic. Je kiest 1 sleutelwoord, bijvoorbeeld woonkamerinspiratie en dan krijg je er vanzelf goede (dus veelbezochte) suggesties op. De hashtags werken bij mij qua statistieken heel goed.

Hoe doe jij het?

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen hoe mijn foto-proces verloopt. Als je het zo leest lijkt het misschien een gedoe, maar als je het een paar keer gedaan hebt ben je eraan gewend en is het zo gepiept. Ik vind het leuk om er creatief mee te werk te gaan en te zorgen dat alles bij elkaar klopt.

Hoe doe jij het altijd? Heb jij zelf ook maniertjes of ga je aan de slag met mijn tips? Laat het mij dan weten in een reactie hieronder of via Instagram. Ik ben heel benieuwd!

En wil je meer weten of mij blijven volgen? Neem dan ook een kijkje op stylynnterior.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.