DIY: Verf je keukenvloer

Twee weken geleden verfde ik mijn keukenvloer, de rode estriken kregen een betonlook. Omdat ik hier achter de schermen honderden vragen over heb gekregen, besloot ik er over te bloggen, zodat ik hopelijk al jullie vragen kan beantwoorden. Want ik heb inmiddels wel door dat heel veel van jullie graag de vloer zouden willen voorzien van een ander kleurtje. Maar hoe?
Al toen we ons huis kochten, wist ik dat we ooit de vloeren op de benedenverdieping graag zouden willen veranderen of vernieuwen zodat ze meer bij ons en bij deze tijd passen. In de keuken is het niet mogelijk om de vloer te verwijderen, dus begon ik mijn zoektocht naar een andere oplossing. Ik heb gegoogeld, zitten neuzen op Pinterest en natuurlijk de berichten op Instagram in de gaten gehouden. Al vrij snel ontdekte ik lieve Astrid van @huis_no.30, zij heeft een soortgelijke vloer, die ze ook op deze manier een metamorfose heeft gegeven, met een prachtig resultaat. Ik informeerde bij haar en kwam terecht bij een erg leuke winkel in Zwolle, namelijk @de_oude_bank.

Het duurde even voordat we tijd hadden om deze klus aan te gaan pakken, maar in de voorjaarsvakantie planden we een middag vrij en reden naar Zwolle om advies te gaan vragen. We werden hartelijk ontvangen door Jaap en Geja en hun schattige Teckel in een leuk pandje in Zwolle-Zuid. Alle mogelijkheden werden ons verteld, we bekeken de verschillende kleuren en Jaap gaf ons een demonstratie hoe betonverf aan te brengen op je muur of vloer. Met genoeg info om over na te denken, reden we weer richting huis. Dit moest even vorm gaan krijgen in mijn hoofd! Al vrij snel was ik er uit en bestelde verf om aan de slag te gaan. Eerst heb ik de vloer goed ontvet en geschuurd. Daarna heb ik 2 lagen witte primer aangebracht, dit kan gewoon met een rollertje. Na de voorgeschreven droogtijd ben ik aan de slag gegaan met betonlookverf in de kleur Kiezel. Best een raar goedje om aan te brengen, maar erg leuk om te verwerken. Je brengt deze verf aan met een blokkwast, niet in banen of blokken, maar eigenlijk in nonchalante vegen. Omdat ik de vloer na 24 uur iets te licht vond, heb ik nog een laag aangebracht, maar dat is een kwestie van smaak. Na 24 uur heb ik een water gedragen topcoat aangebracht in 2 lagen. Deze topcoat vergeeld niet en is zeer sterk en slijt- en krasvast. Ook deze topcoat kan je gewoon aanbrengen met een rollertje.

De betonlookverf is van het merk L’Authentique en is ook geschikt voor muren, trappen, tafelbladen, aanrechtbladen, enzovoort. Op de website van De Oude Bank, de-oude-bank.nl, vind je instructiefilmpjes en tal van voorbeelden van mensen die mij al voor waren gegaan.

Ondertussen kampeerden wij in eigen huis. Onze wasruimte, waar wij ook een koelkast hebben staan, werd ingericht als tijdelijke keuken en hier in huis genoot iedereen er stiekem van dat we verplicht uit eten moesten. Het was best even spannend of het zou lukken en pfff wat een zwaar werk, ik had spierpijn op plekken waarvan ik niet wist dat ik spieren had. Maar ik ben erg blij met het resultaat. Nog 2 weken gaan we heel voorzichtig doen, zodat de lak goed kan uitharden en als het ons goed bevalt is de volgende vloer aan de beurt. Maar eerst gaan we onze keuken opleuken met een bar aan het spoeleiland, zodat het project keuken ook echt is afgerond.

Mocht je zelf aan de slag willen gaan, dan wens ik je veel verfplezier!! Heb je vragen, DM me gerust.

Liefs,

Shirley

6 gedachten over “DIY: Verf je keukenvloer

 1. Hallo “Truus”, Wat ziet het er mooi uit! Nog altijd tevreden? Ik zou graag de terra cotta badkamervloer willen verven. Mijn lokale l’Authentique dealer raadt het niet aan ivm beschadigingen. Ik ben dus heel benieuwd naar jullie ervaring. Alvast bedankt! Groetjes, Peggy

  Like

 2. Hi Shirley,

  Het ziet er echt fantastisch uit! Ben je na een half jaar nog steeds zo tevreden?
  Want is het systeem net zo krasvast als je gehoopt had?

  Groetjes Mirjam

  Like

 3. Hoi. Vraagje: heb je voor de vloer de betonverf én primer met of zonder korrel gekocht? Waarmee heb je de tegels geschuurd? Je hebt witte primer gebruikt. Was het niet beter grijze primer te gebruiken?

  Gr.
  Anouk

  Like

  1. Hoi Anouk,

   De betonverf heeft inderdaad een soort korrel. De primer niet, maar voelt wel heel stroef aan als het droog is.. Beter voor de hechting lijkt me. Ik heb de tegels gewoon met de hand geschuurd.

   Groetjes,

   Shirley

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.