De woonstijlen van Shirley door de jaren heen.

Mijn woonstijlen door de jaren heen. Ik ben de fotoboeken in gedoken om mijn nieuwste blog te kunnen schrijven. Want ik ga jullie laten lezen en zien wat mijn woonstijlen zijn geweest in de loop der jaren. Ik geef toe het zal even schrikken worden, maar sommigen zullen het ook vast herkennen.
Al 10 keer ben ik verhuisd in mijn leven, de laatste 7 adressen waren met mijn man samen. Sommige mensen verhuizen nooit, daar kan ik me inmiddels niets meer bij voorstellen.

Ons eerste huis was ook een boerderij, in Hierden, dat is vlakbij Harderwijk. We huurden een gedeelte en onze inrichting was een bijeengeraapt zooitje omdat we onverwachts gingen samenwonen en totaal geen geld hadden. De bank kwam van de studentenkamer van mijn man, de tv van mijn schoonouders en de eethoek van opa en oma. Dit was de tijd dat oudroze vloerbedekking “in” was en ik combineerde dat met de kleur wijnrood.

IMG_5642

Twee jaar woonden we hier, daarna verhuisden we naar een zomerhuisje in Hulshorst. Wat een luxe, een eigen ingang, 2 slaapkamers en zelfs een eigen tuintje. Op de vloer legden we vinyl waardoor het leek alsof we een houten vloer hadden. Ik kocht groen behang in twee dessins met een behangband waardoor we automatisch een lambrisering hadden. Ook hadden we genoeg geld gespaard voor een groene bank.

IMG_5640

Weer twee jaar later kregen we een mooie, grote tussenwoning toegewezen in Nunspeet. Een echt grote mensenhuis, wat was dat fantastisch om in te richten. Ook hier kozen we voor behang met een behangrand, helemaal hip toen! Ik kon niet kiezen uit de kleur, dus de voorkamer werd groen met geel en de achterkamer terracotta met geel. Echt de kleuren uit de jaren 90! Grenen meubelen waren helemaal hot, dus we schaften een complete nieuwe inrichting aan. En weet je wat zo grappig is, we hebben bijna al deze meubels nog, inmiddels voorzien van vele lagen verf.

Het begint een beetje voorspelbaar te worden, maar weer 2 jaar later kochten we ons eerste huis. Een doodnormale hoekwoning in Nunspeet met dito doorzonkamer. Gelukkig lag er al een houten vloer, terracotta en geel waren nog steeds hip. De houten keuken schilderde ik blauw, de tegels wit en het oude aanrechtblad werd vervangen voor een modernere versie. Ook was ik nog steeds dol op een lambrisering, dus de woonkamer werd voorzien van een houten lambrisering met zo’n leuk randje waar je van alles op kon zetten.

Een jaar of 3 later schilderde ik de keuken wit en werd de terracotta-stijl vervangen door een volgende de stijl: koloniaal. Ik maakte er een combi van en kocht witte kasten en de tafels en stoelen waren van dat mooie, donkere koloniale hout. Er kwamen Afrikaanse maskers in huis te hangen, giraffen van hout pronkten in de vensterbank en ik had hele mooie afbeeldingen hangen van een olifant en een zebra.

Toen we na 5 jaar onverwachts verhuisden naar Emmen hebben we deze stijl nog een tijdje in huis gehad, maar ik vond het niet bij het huis passen en bij een nieuw huis hoort een nieuwe stijl, ja toch? Het is nog niet zo lang geleden dus je weet het vast nog, ineens had iedereen taupe op de muur en een bruine bank in huis. Nou wij dus ook. Twaalf jaar hebben we hier gewoond, in de tussentijd zijn de muren ook nog grijs en zwart geworden, werden alle meubels wit en voorzien van teksten a la Riviera Maison en we lieten shutters plaatsen. Ik kocht brocante-achtige stoelen en accessoires, zo werd mijn stijl landelijk. Twaalf jaar hebben we in dit huis gewoond, een record!

Ik dacht deze stijl prima te kunnen combineren in de boerderij waar we nu iets meer dan een jaar wonen, maar nee hoor een landelijke woning en een landelijke inrichting, ik vond het iets te veel van het goede. Dussss….. de kasten kregen weer een andere kleurtje, een nieuwe bank hadden we toch al nodig en de industriële eettafel hielden we over uit ons kantoor. Dit alles is gecombineerd met witte muren, zwarte accenten, Scandinavische accessoires en een lichte houten vloer. Deze combi heeft er in een paar maanden voor gezorgd dat mijn interieur net als in de eerste boerderij een bijeengeraapt zooitje is, haha. Wederom een zooitje waarover uiteraard is nagedacht, want zevende adres of niet, ik blijf over iedere centimeter nadenken. Ik vind het erg ontspannend om internet af te struinen, te combineren en te verven. Muziekje op, verfpot open en gaan met die banaan, blijer kan je me niet maken.
Benieuwd naar de buitenkant van al deze woningen? Ik zet ze deze week in mijn Hoogtepunten op Instagram. Blijf je meekijken?

Liefs,
Shirley
@wonenop1

2 gedachten over “De woonstijlen van Shirley door de jaren heen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.