Donkere kleuren in je interieur? Gewoon doen!

Als je dit 2 jaar geleden tegen mij had gezegd, had ik je waarschijnlijk heel raar aangekeken. Want; safe is fijn. Maar ik merkte dat ik wel steeds bezig bleef met veranderen en het wauw gevoel kwam ook niet echt als ik mijn woonkamer binnenliep. Ondertussen bleef ik scrollen op Pinterest en sloeg ik mooie plaatjes op waarin ook donkere en gekleurde kozijnen en muren voorkwamen.

Het grappige is dat (bijna) iedereen in mijn omgeving die plaatjes met gedurfde ideeën direct afkeurde. ‘Je huis wordt er een stuk donkerder van hoor!’, is een opmerking die ik (nog steeds) vaak hoor.

Wat heb je te verliezen?

Die vraag begon ik mezelf te stellen. Een kleurtje op de muur… als het mij niet bevalt, dan kan ik het toch gewoon weer weghalen? En als anderen het niet mooi vinden… dan hebben zij toch gewoon pech? Als ik (ok.. Sven ook) blij ben met die keuze dan is het eigenlijk gewoon goed.

En het werkt verslavend

Ik begon met het zwart verven van de keuken. ‘Zwart!?’, ik hoor het mijn moeder nog zeggen. Die reacties maakten mij aan het twijfelen, maar toch begon ik eraan. En ik ben zo blij dat ik die keuze heb gemaakt! Onze oude keuken kreeg daardoor echt een upgrade.

Ondertussen heb ik naast de keuken ook gekozen voor een donkergroene muur in de woonkamer, een zwarte wand in de slaapkamer en sinds kort ook zwarte kozijnen in de woonkamer. En nee, mijn huis wordt er niet donkerder van. Natuurlijk moet je wel op zoek naar een juiste balans om dat licht in stand te houden. Zo hebben wij een hele lichte vloer en de rest van de muren probeer ik ook een lichte kleur te houden voor het juiste contrast.

Ik ben niet de enige die dit mooi vind

En dat durf ik met zekerheid te zeggen. Want ik krijg dagelijks complimenten en vragen van mensen welke kleuren ik heb gebruikt. En ook de vraag of het mijn huis dan niet donker maakt. Ik zou zeggen: gewoon doen en dan kun je het zelf beoordelen. Niet tevreden? Dan pak je de kwast en haal je ’t gewoon weer weg. Maar geloof me; een beetje contrast en anders in je interieur doet een mens goed. Gewoon doen!

Wil je meer zien van mijn huis? Kijk dan eens op mijn Instagramhttps://nl.pinterest.com/Stylynnterior/ pagina of website stylynnterior.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.