Buitenleven

De eerste warme dagen van 2019 zijn inmiddels een feit. Wat is er dan fijner dan buiten te genieten?!

In 2010 zijn wij in onze huidige woning komen wonen. Als twee jonge broekies namen wij onze woning onder handen en niet veel later werden de eerste stappen gemaakt in onze achtertuin.

De tuin bestond toen wij hier kwamen wonen uit gras, terras en wat borders. Ook kregen wij er een klimop bij die meer dan een halve meter de tuin in kwam zetten. De vorige eigenaar was op leeftijd en had waarschijnlijk niet meer de puf om deze klimop terug te snoeien.

Ik gok dat het rond 2014 was dat het huis van onze buren even tijdelijk in de verhuur ging. De toenmalige huurder liet ons weten dat hij eruit ging en het huis in de verkoop zou gaan. Dit was voor ons het moment waarop wij onze kans schoon zagen om ons voor eens en altijd te verlossen van die vreselijke klimop. Deze was inmiddels ook niet meer te temmen met de heggenschaar. Wij hebben de klimop met wat resten van wat ooit een schutting was eruit getrokken en de wortels uit gegraven. Daarna hebben er een nieuwe schutting voor in de plaats gezet. Wat een verademing!

Het oude gras is eruit gehaald en deels vervangen voor nieuw gras. Met wat hulp hebben wij een terras gelegd tegen de schuur aan. (Deze zit verstopt achter de zwarte schutting op de foto hieronder). Voor het hebben wij oude grindtegels voor gebruikt en op zijn kop geplaatst voor een industriële look. We hebben het teras al toen gelijk geplaatst op de maat van de toekomstige veranda.

Onze veranda in 2016

Het maken van onze veranda is iets waar ik nóóit spijt van zal krijgen. Wat is dit een fijne plek! Hierdoor kunnen wij nog meer buiten leven. Vooral als het op een warme zomeravond begint te regenen is het heerlijk om hier te kunnen blijven zitten en wat af te koelen.

De eettafel staat er inmiddels niet meer in en we loungen er nu in de tuinset. Of relazen er in de hangmat.

De tuin is een extra plek geworden om te leven. En wij spenderen hier dan ook graag onze vrije tijd. De barbecue is hier dan inmiddels dan ook onmisbaar. Ik kan niet wachten om weer héérlijke zomeravonden door te brengen in de tuin met goede vrienden, een heerlijk glas wijn en onder het genot van goede gesprekken.

Ben jij ook graag buiten? En heb jij een toffe tuin die misschien wel geschikt is als buitenkijker?! Let me know..

Fijne zomer!

Liefs,

2 gedachten over “Buitenleven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.