Postertje, postertje aan de wand….

In ons oude huis had ik welgeteld één poster hangen. Ja echt, eentje! Daar kan ik me nu helemaal niks meer bij voorstellen hoor. Toen we net begonnen met het inrichten van dit huis hingen er binnen een week al meerdere fotoplankjes, sowieso boven de bank en boven ons bed. Ik had voor en tijdens de verbouwing al wat mooie posters verzameld en die kon ik eindelijk zorgvuldig een plekje gaan geven.

Het leuke van posters is: ze geven direct zoveel sfeer in je kamer! Ik had eerst zwart wit foto’s van wilde paarden en een Schotse hooglander met wapperende haren. Maar toen de zomer begon, begon het bij mij te kriebelen. Ik wilde wel eens iets anders, maar wat wist ik nog niet precies. Gelukkig biedt het internet (en Instagram natuurlijk!) eindeloze inspiratie. Zo vond ik bij onlineposterkopen.nl een paar hele mooie strandfoto’s waarvan ik dacht: die zullen het hier vast goed doen!

huusvantruus2.jpg

Toen ik vervolgens de muurcirkels zag die zij verkopen was ik om! Ik was al een tijdje op zoek naar iets anders voor Connors kamer. Ik had achter zijn commode zo’n mooie hoge lambrisering geschilderd (kleur ‘veulen’ van Histor) en die kleur wilde ik heel graag terug laten komen aan de andere kant van zijn kamer.
huusvantruus8
Ik had het idee om een grote cirkel op de tegenover liggende wand te schilderen, maar alleen de cirkel leek me wat saai. Al snel viel alles helemaal op z’n plek. Bij Ukkepuk meubels won ik een geweldig leuk speelkastje dat prachtig tegen die wand zou staan. Ik dacht: als ik dan een grote cirkel schilder en daarop zo’n toffe muurcirkel hang, dan wordt het wel wat!

Ik vond het heel lastig kiezen want er zijn zoveel mooie plaatjes! Het strandhuisje dat nu in de woonkamer pronkt had ook heel leuk gestaan op zo’n muurcirkel. Maar omdat er verder geen zee of strand accenten zijn in Connors kamer ben ik uiteindelijk voor de Schotse hooglander gegaan. Ik vind die beesten zó leuk!! En een reis door Schotland staat op m’n verlanglijstje 😉

huusvantruus3

De muurcirkel is geprint op karton en weegt bijna niks, ideaal want onze muren zijn niet zo geweldig (iets met 80 jaar oud stucwerk denk ik). De mooie stickers van Forest and Bear gaven nog net de finishing touch, ik ben helemaal blij!!

huusvantruus6

Tip! Voor het schilderen van een cirkel op de muur: sla een heel klein spijkertje in de muur, in het midden van waar de cirkel moet komen. Bind één uiteinde van een touwtje aan de spijker en kijk hoe groot de cirkel moet worden. Als je de grootte hebt bepaald bind je aan het andere uiteinde een potloodje, waarmee vervolgens voorzichtig een lijntje trekt. Hierbij houd je het touwtje goed op spanning en let ook even op de houding van je hand (probeer ‘m overal in dezelfde hoek op de muur te houden).  Na het aftekenen het gaatje even dichtvegen met een ietsiepietsie beetje muurvuller en schilderen maar!! Ik gebruikte een ronde kwast voor de randen en een rollertje voor het ‘opvullen’.

huusvantruus1

 

De posters boven de bank zijn ook blijvertjes hoor, die zie ik volgend jaar zomer wel weer terug komen. Ze stralen zo’n relaxed sfeertje uit! Gebruiken jullie ook (verschillende) posters in huis? Ik heb inmiddels een klein voorraadje posters en lijsten staan dat ik zo nu en dan doorwissel, en het leuke is dat een losse posters vaak maar een paar euro kost. Zo kun je nog eens veranderen!

 

Liefs,

Sarina

2 gedachten over “Postertje, postertje aan de wand….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.