Pinterest versus my style

Ik ben vast niet de enige als ik zeg dat ik veel gebruik maak van Pinterest. Zeker als er een nieuw idee opborrelt, mag ik graag met een kopje thee in mijn favoriete stoel heerlijk even mooie plaatjes kijken. Toen ik laatst mijn bord ‘Boerderij’ zat door te kijken, een bord dat ik gemaakt heb voor en tijdens de verhuizing, kwam ik op het idee om een blog te schrijven waarin ik laat zien welke ideeën er ook werkelijk gerealiseerd zijn. Lezen en kijken jullie mee?

Buiten dineren.

Een van de eerste foto’s die ik bewaard heb toen ik inspiratie begon te zoeken voor de boerderij was deze buitenfoto. Een prachtig gedekte tafel met een kleed van kant. Toen wij vorig jaar, de eerste zomer hier, vanwege de hitte verkoeling moesten gaan zoeken onder onze bomen in de tuin, kon ik dit plaatje werkelijkheid maken. Dus mijn oude eetkamertafel werd uit de schuur gehaald, ik zocht mijn vitrage van Ikea op in een van de verhuisdozen op zolder en voilà de basis was aanwezig om het verder aan te kleden. Helaas zijn mijn bomen te hoog om er een kroonluchter in te hangen, maar ik heb manlief al een keer lief aangekeken of hij toch alstjeblieft volgend jaar een keer voor mij de ladder op wil klauteren om er een op te hangen. Want dit is toch wel errug leuk en zal het plaatje compleet maken.

Een prachtig eetplekje gecreëerd voor de boerderij.

In de keuken zie je het meest duidelijke voorbeeld van inspiratie.

Het volgende voorbeeld heb ik bijna letterlijk overgenomen. Ik vond dit krijtbord in de keuken zo leuk en de situtatie in onze keuken is zo vergelijkbaar dat ik het erg leuk vond om het hier ook toe te passen. Bij Kwantum kocht ik schoolbordbehang, plakte het op de zijkant van de keuken en ik ging zelf aan de slag met handlettering. De eerste foto is van Pinterest, de tweede van mijzelf.

Inspiratie van Pinterest
Mijn eigen keuken met krijtbord.

Mijn kledingrek vind ik ook een erg leuk voorbeeld! Ik zocht al een tijdje een handig kledingrek voor op de slaapkamer en kwam uiteindelijk een hele betaalbare van steigerbuizen tegen bij Kwantum. In eerste instantie was hij voor mijn zoon bedoeld, maar wie kent er een puber die ’s avonds netjes zijn kleding ophangt? Precies, ik ook niet. Dus inmiddels staat deze leukerd alweer een hele tijd op onze eigen slaapkamer. Ik heb er heel simpel zelf een kratje onder gezet voor schoenen. En eigenlijk is het superhandig dat het kledingrek verplaatsbaar is, want het kan maar zo zijn dat hij binnenkort een tijdje in de hal staat.

Dit kledingrek in de hal werd bij mij een vrijstaand kledingrek in de slaapkamer.
Het kledingrek van Kwantum in de slaapkamer.

Bij de zwarte schuur staan de Annabelle’s prachtig.

Voor het volgende voorbeeld neem ik je weer even mee naar buiten. Annabelle’s zijn mijn favoriete bloemen in de tuin. Ze zijn makkelijk en ze bloeien lekker lang. Vooral bij boerderijen staan ze natuurlijk geweldig in combinatie met de vaak zwarte schuren. Nou zijn die van ons bij de schuur nog maar net geplant en nog niet groot genoeg om net zo mooi te zijn als op het voorbeeld, maar dat is een kwestie van tijd. Deze mensen zijn zo slim geweest om er grassen voor te zetten voor de stevigheid, dat is hier ook nog een erg goed idee. Momenteel ben ik de schuur aan het voorzien van een nieuwe laag zwarte beits, dus wat zal het volgend jaar prachtig staan!

Prachtig die witte bloemen met het zwarte hout.
De Annabelle’s voor onze eigen schuur.

Ik ben dol op staal, altijd als ik zwarte stalen deuren zie op foto’s dan ben ik daar helemaal verliefd op. We hebben een tijdje overwogen om onze eigen dubbele deuren te vervangen voor hoge stalen deuren. Maar ja, die zijn best duur! En we hebben nog zoveel andere wensen! Toen ik onderstaande foto tegenkwam op Pinterest kwam ik pas op het simpele idee om onze deuren mat zwart te schilderen. Dat ik daarvoor mijn toen nog groene muur eerst wit moest schilderen was bijzaak natuurlijk, hihi. Maar we zijn erg blij met het resultaat en naar stalen deuren heb ik nooit meer gezocht. Missie geslaagd dus!

Prachtige zwarte deuren in een boerderij op Pinterest.
De zwarte deuren in onze eigen boerderij.

Ik had mijn zinnen gezet op een kersttak in een vaas.

Het laatste voorbeeld dat ik jullie wil laten zien is van kerst vorig jaar. Ik zie om me heen dat de traditionele kerstversiering steeds minder wordt gebruikt. Steeds meer versieringen worden zelf gemaakt of heel creatief bedacht. Van bamboestokken worden kerststerren in elkaar geknutseld, kamerdennen worden omgedoopt tot kerstboompjes enzovoort. Ik had mijn zinnen gezet op een simpele kersttak in een vaas. Dus op een mooie zondag ben ik het bos in gewandeld en vond deze mooie kersttak. Ik heb er een passende vaas bij gezocht in de schuur en voilà. Zo makkelijk is het dus om inspiratie van Pinterest of uit tijdschriften om te vormen naar jouw eigen stijl.

Kerstinspiratie op Pinterest.
Mijn variatie op de kersttak.

Terwijl ik dit zit te schrijven kom ik op het idee om via de hashtag #pinterestvsmystyle aan je volgers en aan mij te laten zien welke ideeën van Pinterest jouw geïnspireerd hebben. Gebruik dan net als ik in dit blog twee foto’s, de oorspronkelijke en jouw eigen creatie. Ik ga deze hashtag in de gaten houden en deel de leukste resultaten via mijn stories. Helemaal leuk lijkt me dat! Heb er nu al zin in! Laat maar zien die inspiratie.

Liefs,

Shirley

5 gedachten over “Pinterest versus my style

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.