Veranderdrang hoe ga je er mee om?

Veranderdrang in de wereld die Instagram heet is dit inmiddels een erg normaal woord geworden. Zodra het weer of de seizoenen veranderen begint het te kriebelen. Bij bijna alle interieuraccounts zal je zien dat er veranderingen plaats vinden. Soms klein door middel van nieuwe accessoires. En soms groot door bijvoorbeeld één of meerdere muren een andere kleur te geven of door te veranderen van meubelstukken. Hoe ga je hier in mee zonder jezelf te verliezen. Hieronder een aantal van mijn persoonlijke tips.

Vraag je eerst af waarom je iets wilt veranderen.

Ik spreek uit eigen ervaring als ik je vertel dat ik mij wel eens mee heb laten slepen. Zo moest mijn toen nog grijze muur ineens donker groen worden. Waarom? Een nieuw seizoen begon en ik wilde een statement maken. Nu is een statement niet iets wat je perse zou moeten ontwijken. Ik maakte de simpelweg de verkeerde keuze. Het paste totaal niet bij mij en ik kon er ook niet aan wennen. Mijn huis was veranderd in een modelwoning omdat, ik mij liet mee slepen.

Het geeft niet. Hierdoor heb ik zelf juist geleerd om dit soort dingen los te laten. Mijn huis is mijn thuis en ik maar, ook de rest van mijn gezin moeten zich er vooral fijn voelen. Als andere mensen dit leuk vinden is het mooi meegenomen zo niet? Ook geen probleem!

Hoe maak ik dan de juiste keuzes?

Mijn advies, ga op Pinterest! Dit is een zoekmachine waarbij je foto’s ziet. Je kunt er borden op aanmaken om afbeeldingen op te slaan. Hierdoor kun je heel makkelijk zelf een moodboard maken door de foto’s die jou echt aanspreken te bewaren. Kijk per foto ook naar wat je daadwerkelijk aanspreekt. Is het de sfeer? Zijn het de kleuren? Zijn het de meubelstukken of de accessoires. Is het één item dat jou aanspreekt of zijn dit er meerdere? Gebruik dit om je persoonlijke smaak te leren kennen. Natuurlijk kun je deze ook gewoon halen uit woonprogramma’s, woonbladen, Instagram en meer.

Ga terug naar de basis

Terug naar de basis? Ja, het is eigenlijk best simpel. Haal alle woonaccessoires weg. Posters, schilderijen, kaarsjes, planten en ga zo maar door. Zorg dat de meubelen er nog staan. En stap met een frisse blik de ruimte in. Staat alles nog op de plek waar je het wilt hebben? Schuif als je dingen anders wilt en schuif het vooral ook terug als het je niet bevalt. Heb je iets staan en weet je het niet zeker? Laat het even zo. Geef jezelf de ruimte om er aan te kunnen wennen. Accepteer dat je misschien bepaalde dingen niet meer in de ruimte wil. Als mens zijn wij continu in ontwikkeling en ook de ruimtes om ons heen kunnen daardoor anders gaan aanvoelen. Daarnaast merk ik dat mensen soms snel gaan verzamelen en dingen neerzetten omdat ze het leuk vinden. Hierdoor ontstaat de kans dat het overvol word. En komen al die mooie dingen soms niet meer tot hun recht omdat, deze teveel afleiden van elkaar.

Met alles wat je terugplaatst. Vraag je jezelf af waarom je dit doet. Heeft het emotionele waarde? Vind ik het mooi? Gebruik ik dit item? Is het een aanvulling of verstoord het juist het beeld dat jij voor ogen hebt.

De regel van 3..

In ons huis gelden er een paar regels. Zo moet mijn man het ook mooi vinden. In de grote lijnen maakt het hem allemaal niet zoveel uit. Toch vindt hij het fijn om er bij betrokken te worden. Daarom hebben wij de regel van 3 ingesteld. We veranderden iets en kijken het 3 dagen aan. Zo kunnen we even wennen. Is het niks. Dan passen we het aan!

Misschien wel de allerbelangrijkste tip! Verlies jezelf niet!

Verlies je zelf niet? Wat ik daarmee bedoel is het volgende. Het is jouw huis en van allerlei kanten wordt jij beïnvloed door media, het kan zijn door Woonmagazines, woonprogramma’s of de verschillende influencers die actief zijn. Veel van wat jij ziet zal je aanspreken en de kans is groot dat jij waarschijnlijk ook mooi vind. Simpelweg omdat, het ook gewoon zo is. Maar als jij alles wat jij mooi vind in je huis een plek moet geven verliest dit soms ook zijn charme.

Ik hoop dat je wat hebt aan de bovenstaande tips! Mocht je vragen hebben? Stuur gerust een berichtje of laat een reactie achter hieronder.

Liefs,

Een gedachte over “Veranderdrang hoe ga je er mee om?

  1. Wat een mooie blog heb je geschreven en inderdaad heel waar; jezelf niet te verliezen. Steeds vaker zie je accounts op Instagram die wel van elkaar gekopieerd lijken te zijn. Wat is er dan nog eigen? En voel je je er dan ook echt thuis…
    Ik vind het zelf het mooiste om te kijken naar waar je nou echt blij van wordt. Bij mij zijn dat in eerste plaats bloemen. Dus die hebben een dominante rol gekregen in huis. Heerlijk! Geniet er iedere dag van.
    Fijne dag nog! Gr naamgenoot Michelle

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.