Van rommelzolder naar een echte jongenskamer.

Van rommelzolder naar een echte jongenskamer. Er was een complete verbouwing voor nodig om hier een nieuwe slaapkamer te creëren voor onze oudste zoon. Aan de zolder was namelijk nog helemaal niks gedaan. Het was een grote opslagplaats voor zooi en een nieuwe uitdaging werd een feit. Zodra je via de vlizotrap op zolder aankwam stond je in een donker hol. Hier keek je tegen het houten dakbeschot aan. Een een piepklein raampje deed een wanhoopspoging om wat licht door te laten. Inmiddels heeft de zolder een ware metamorfose ondergaan.

Wij kozen er voor om 3 ramen te laten plaatsen. Het eerste raam werd op de voorzolder geplaatst zodat er daglicht van boven naar de eerste verdieping zou komen. De andere twee ramen hebben tegenover elkaar laten plaatsen op de slaapkamer. Hier hebben wij voor gekozen omdat, we zolder dan als het warm is ook goed kunnen ventileren.

Het grootste gedeelte van het opknappen van de zolder hebben wij samen gedaan. We maakte met de hulp van mijn neef een nieuw trapgat zodat er een vaste trap geplaatst kon worden. Ook maakte wij gelijk het oude vlizoluik dicht. Daarna was de elektra aan de beurt. Er was wel geteld één stopcontact boven! Gelukkig heeft de vader van een vriend ons geholpen en ons laten zien hoe wij de nieuwe elektra konden trekken en moesten aansluiten. Dus werden er nieuwe stopcontacten gecreëerd en lichtpunten gemaakt. Kabels trekken, stopcontacten aansluiten en lampen ophangen. Inmiddels kan ik het allemaal! De zolder moest ook nog volledig geïsoleerd en afgewerkt worden.

Na al dat geklus werd het ein-de-lijk tijd om aan te kleden en in te richten. We kozen voor een lichte laminaatvloer in combinatie met groen en wit. Jayden wilde erg graag een dinokamer en ik een kamer waarin hij kan doorgroeien. Ik denk dat we op deze manier een mooie combinatie van beide hebben kunnen maken.

Door het stoere dinodekbed van snurk komt zijn wens van een dinokamer terug. En ik kan je vertellen dat hij zich ook erg stoer voelt als hij eronder ligt! 😉 Het leuke aan de dekbedovertrekken van snurk vind ik dat je gelijk een andere sfeer kunt creëren in de ruimte. Hierover snel meer!

Naast een plek om te slapen, wilde ik ook plekken creëren om te leven. Dus maakte wij een bureautje waar hij aan kan tekenen of lezen. Mijn moeder had nog poten van haar oude bureau en met deze kaasplank als blad creëerde wij deze plek. Ook kreeg hij een t.v. op zijn kamer inclusief PlayStation. Nu vind ik dat laatste op zich niet heel erg nodig maar, ja als je vader er toevallig eentje wint heb je geluk.

Tijdens het opruimen van de zolder vond ik de twee oude matrassen van de ledikanten terug. Door hier een hoeslaken overheen te doen en wat kussen te plaatsen maakte ik hier een klein bankje van.

PSX_20191110_131401.jpg

De houten huisjes die op zijn bureaublad staan heb ik een aantal jaar geleden samen met Jayden gemaakt. Hij is nu extra trots dat deze weer een plekje hebben gekregen op zijn nieuwe slaapkamer. Het meest trots is Jayden op het feit dat hij nu de “grootste” kamer heeft van het huis en ik ben blij om te zien dat hij graag boven is. Al vind ik het ook héél gezellig is al hij beneden is.

De zolder is een onwijs grote klus geweest en heeft ons veel tijd en energie gekost. Als ik nu terug kijk en de glimlach op het gezicht van Jayden zie als hij over zijn nieuwe kamer praat. Dan ben heb ik geen seconde spijt dat wij hier aan begonnen zijn. Al moet ik heel eerlijk bekennen dat ik er voor nu wel even klaar ben na al dat geklus..

psx_20191110_1307103306098490314980440.jpg

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met deze kinderkamer. Heb je vraag of wil je gewoon wat kwijt? Laat het je mij weten in de reacties hieronder!? Vind ik namelijk erg leuk! 😉

Liefs,

20190125_114315_0001[4963]

14 gedachten over “Van rommelzolder naar een echte jongenskamer.

 1. Ziet er prachtig uit! Ga zelf met een soortgelijke klus aan de slag en ben even benieuwd wat de hoogte van jullie zolder is.

  Hoor het graag!
  Groet Mignon

  Like

  1. Hoi Mignon! Super leuk dat je reageert. Helaas kan ik je de hoogte van de zolder niet vertellen. Ik woon inmiddels ergens anders. Veel succes en plezier met het opknappen van jullie zolder!
   Groetjes, Michelle

   Like

   1. Hai Michelle,
    Heb je ook kasten op die zolderkamer? Onze dochter wil naar zolder, maar ik vind het lastig om er kasten neer te zetten omdat het zo schuin is. En er zit achter de knieschotten opbergruimte.

    Like

   2. Nee, er is een lade onder het bed. En een oude legerkist voor zijn speelgoed. Verder alleen gebruik gemaakt van de knieschotten.😁

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.