Rotan, I love it!

We zien nu al een poosje dat rotan weer helemaal terug is. Zowel binnen als buitenshuis mag het gezien worden. Ik moet je bekennen dat ik gek op de warme sfeer die rotan met zich mee brengt. Juist omdat, er veel wit en lichte kleuren zijn hier in huis heb je hout nodig. Hout creëert een gevoel van warmte en kan er voor zorgen dat een ruimte minder kil aan voelt. Ook hierin is eigenlijk net als alles de juiste balans de sleutel.

Qua interieur merk ik de laatste tijd dat ik toe ben aan rust. Zo haalde ik al veel spullen uit de woonkamer en wilde ik minder prikkels ervaren. Ik woon namelijk relatief klein. En laat mij heel duidelijk zijn. Dit vind ik super fijn! Klein wonen betekend alleen wel dat je hier rekening mee moet houden en een huis sneller volgepropt oogt. Je hebt simpelweg minder spullen nodig om het vullen.

De stijl die ik voor mijzelf aan probeer te houden in huis wil ik geen naam geven. Ik wil wonen vanuit gevoel. Rust, warmte en kwaliteit zijn tegenwoordig belangrijke sleutelwoorden. Lichte aardetinten zijn waar ik mij op dit moment fijn bij voel.

Waar ik eerder nog regelmatig de drang voelde om elke keer “nieuwe” spullen aan te schaffen is deze drang nu een stuk minder. Ik wil namelijk niet meer kopen om het kopen. Een product moet mij overtuigen van zijn schoonheid en duurzaam zijn. Ik wil niet over een half jaar weer wat anders moeten.

Toen ik deze gave stoel zag op de https://www.sweetlivingshop.nl was ik verkocht. Mijn oude grijze stoel was aan vervanging toe. De combinatie van de lichte stof en handjes van mijn kinds werkten niet heel lekker samen. 😉 En ik wilde iets wat ook nog eens luchtig oogt. Door dat er ruimte is tussen het rotan kun je er door heen kijken. Dit maakt een meubelstuk gelijk een stuk luchtiger. Het vergrijsde hout maakte voor mij de sfeer compleet. En met een fijn schapenvachtje en kussen heb je een heerlijke plek om te zitten. Ik trek mij hier dan ook graag terug met een kop koffie en tijdschrift of een boek.

Wat ik de laatste jaren echt geleerd heb is dat goedkoop vaak duurkoop is.

  1. Ik heb er niet al te veel geld voor betaald waardoor ik het sneller vervang. En minder lang nadenk of dat het een item is wat ik mooi blijf vinden.
  2. De kwaliteit is vaak een stuk minder goed. (Dit wil natuurlijk niet zeggen dat elk duurder product van goede kwaliteit is!)

Het leuke van deze stoel vind ik dat ermee kan variëren. Door er een ander kussen of schapenvacht op te leggen creëer je weer een nieuwe sfeer. Hierdoor is de basis goed en kan ik er mee blijven spelen. Met als resultaat dat ik er minder snel klaar mee ben.

Oke, dat ik enthousiast ben over deze stoel heb je vast al door. Zelf ben ik heel benieuwd hoe jij er over denkt! Laat je het mij weten?

Liefs,

20190125_114315_0001[4963]

Wil je meer zien van Michelle? Neem dan eens een kijkje op haar Instagram.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met https://www.sweetlivingshop.nl