Kerst op Insta

Ik zie al steeds meer kersversiering onze huizen binnensluipen. Ik ben er dol op! Tijd dus voor een blog over de leukste tijd van het jaar wat gezelligheid in huis betreft.

Wat zijn ze leuk deze kerstboompjes van @zijvannr.10_

Kerstversieringen hebben voor mij altijd al iets magisch gehad. Het geeft me een goed gevoel en ik denk dat dat komt door mijn jeugd. Mijn moeder maakte het altijd extra gezellig in huis met kaarsjes en mooie kerststerren. Altijd weer ging mijn hart wat sneller kloppen als een keer per jaar die speciale kerstdoos van de zolder werd gehaald en ik vol verwondering keek naar al die mooie glimmende spulletjes.

Wat staat dit wanddoek ook prachtig bij @huisjevannatascha

Als laatste deden we het engelenhaar in de boom

Toen ik oud genoeg was mocht ik helpen met het versieren van de kerstboom. Mijn moeder haalde de lampjes uit de knoop en verdeelde ze mooi in de kerstboom en vervolgens gingen we samen heel zorgvuldig alle kerstballen mooi verdelen in de boom. Ik herinner me nog goed dat daar ook mooie vintage versieringen bij zaten uit het ouderlijk huis van mijn moeder, zoals die prachtige vogeltjes op een knijpertje en de mooie oude, glazen piek. Als laatste deden we het engelenhaar in de boom, wat stond dat ook prachtig! Dat mijn handen nog dagen opgezwollen waren en flink jeukten, daar hebben we het maar even niet over.

Eenvoud, maar oh zo mooi bij @karin_at_home

Ik realiseer me nu ook gelijk dat het daar vandaan komt, dat alles moet kloppen in huis, dat er balans moet zijn. Dat leerde ik al tijdens het versieren van de kerstboom. Ik hou ook erg van balans in het interieur, ik blijf net zo lang schuiven totdat het goed voelt. En ik deed het later niet anders met de kerstversiering! Ook mijn zoontje mocht zijn versieringen samen met mij in de boom hangen, maar ik kon het niet laten om ze later toch net even op een beter plekje te hangen. Niet tegen hem vertellen hoor!!

Wat een prachtig plaatje deze kerst/wintertafel bij @anitahoogland

Heerlijk al die lampjes en kerstmuziekjes

Toch ga ik niet meer zo vaak naar een kerstshow. Voorheen ging ik met een vriendin al in de herfstvakantie naar de eerste kerstshows. Heerlijk al die lampjes en de kerstmuziekjes. Ik merk ook echt dat mijn smaak de laatste jaren is veranderd, het hoeft van mij niet meer zo uitbundig en ik wil er ook niet meer zo heel veel tijd aan besteden. Ik herken me dan ook niet meer in alle uitbundige kerstversieringen die je ziet in de tuincentra.

Ook bij @adrianastyling.nl staat deze kerst zo’n toffe ceder.

Gek genoeg valt me dat ook op op Insta! Ook bij jullie zie ik een meer ingetogen kerstsfeer, er komen ook veel natuurlijke versieringen voorbij. Zoals kransen met eucalyptus en olijftakken. Een mooie tak met bessen of dennenappels in een vaas staan ook prachtig als vervanging van de kerstboom. Ik zie prachtige zelfgemaakte kerstboompjes met voetjes van klei, hout of beton. Zo eenvoudig en simpel, maar zo leuk! Of kaarsen in een potje met zand, daar word ik zo blij van. Ook is de ceder helemaal hip als kerstboom momenteel, hier staat hij sinds afgelopen weekend te shinen in huis.

Zelf maakte ik een hert van takjes

Zo leuk ook al die wanddoeken met een kerstboom, zelfs met lampjes erachter. Heel erg handig als je klein behuisd bent of gewoon niet zoveel tijd hebt. Zelf maakte ik een hert, gewoon van takjes uit de tuin en het lijmpistool en ik heb sinaasappelschijfjes gedroogd in de oven. Deze hangen nu mooie te wezen in mijn ceder.

Mijn zelfgemaakte hert van takjes uit de tuin @wonenop1

Ik kan zo genieten van al die creatieve plaatjes van jullie! Ik heb de mooiste ideeën die ik al ben tegengekomen een plekje gegeven in mijn blog. En ik kijk nu al uit naar al het moois dat we nog tegen gaan komen de komende weken. Alvast een hele fijne kerst en een mooi 2020 toegewenst!

Wat is dit ook tof bedacht! Dank je voor de inspiratie @huisjeboompjeliefde

Liefs,

Shirley

6 gedachten over “Kerst op Insta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.